POLLENALLERGISK? Det bör du veta…

Se upp om du tränar med pollenallergi!

Varje år samma scenario: Solen kommer äntligen fram och man längtar efter att träna utomhus, men pollenbelastningen är jättehög.

UNDVIK intensiv träning om du tar antihistaminer pga. pollenallergi!!

”Antihistaminer döljer bara symptomen men inflammationen är kvar i kroppen. Det finns till och med koppling till att få kronisk astma och andra komplikationer” (Ulf Granberg/naturläkare – Levfrisk i Norden)

En inflammation i kroppen betyder att kroppen är trött – mjölksyrehalterna som speglar muskeltrötthet är mycket högre än vanligt. Typiska signaler under tex. löpträningen är att man inte orkar andas genom näsan på låg fart och att man redan från början känner sig allmänt utmattad.

Det är verkligen skrämmande hur värden kan förändras på kort tid på grund av allergien. Plötsligt kan en vältränad atlet få värden som en nybörjare!

För att kunna återkoppla i vilket tillstånd man befinner sig i just nu, är det till stor hjälp att göra en ”KONDITIONSANALYS”

Austroswede | Konditionsanalys

Man får sina aktuella mjölksyrehaltvärden (muskeltrötthet) och pulszoner för att kunna träna smart, dvs på rätt nivå/intensitet – oavsett om man är nybörjare eller redan tränar regelbundet.

Jag själv är pollenallergiker sedan några år tillbaka och det är ABSOLUT inte roligt att behöva revidera ner träningsupplägget. Men om jag verkligen känner efter är det väldigt tydligt att kroppen bara vill ta det lugnare just nu.

TA SMARTA BESLUT – välj hälsa före prestation och vila ditt pannben till bättre tillfällen! 🙂