MOT NYA MÅL!

Tiden förändras och vi får möta nya utmaningar. Men de flesta saker som först känns tunga och frustrerande har även en positiv sida.

Den aktuella diskussionen angående motionsidrottande utan ”tävlings”-mål ligger mig sen många år tillbaka väldigt varmt om hjärtat.

Visst är det fantastisk att kunna delta i ett lopp, andas tävlingsluften och krydda sin träning med att prestera! Jag håller helt med!

Men tyvärr har många motionärer fastnat i kraven ”PRESTATION” och tävlingsmomentet. Det känns ibland så att vårt samhälle har blivit låst i ett måste – måste visa – måste prestera – måste springa längre – måste springa snabbare – måste göra som andra gör!

Nu tycker jag det är dags att förändra vår gamla inställning till motionsträning – träning är så mycket mer än tävling – träning behöver bli ett vardagligt innehåll.

För att träna rätt är det till stor hjälp att ta reda på sitt nuläge och inte gömma sig i ”drömläge” 😉

Med hjälp av analyser – som de flesta tror ”bara” är för eliten – kan du lära dig om hur din kropp reagerar vid belastning. Och förresten, det spelar ingen roll vilken nivå du har!

Det är en viktig del att förstå att en tidseffektiv träning som ska utveckla eller stödja hälsan är en balansgång. För att lyckas är know-how till stor hjälp.

Så snälla, ta hand om Er!