INGEN TÄVLING – INGEN MÅLSÄTTNING?? FEL!!!

Många gånger undrar de som konsulterar mig angående mina målsättningar – mina tävlingsmålsättningar. Och det är många gånger till stor förvåning för de flesta när jag säger: ”INGEN TÄVLING JUST NU – jag tränar för att MÅR BRA!”

Sedan jag kom till Sverige har det alltid överraskat mig att så många som tränar bara har tävlingsmålet som motivation. Tyvärr skapar detta beroende ett stressmoment som många gånger tyvärr krånglar till det för motionärer. Alltså hur många Stockholmare vill varje år satsa på ett VASALOPP trots stressen med snöbrist på hemmaplan? Eller en Ultra-maraton med några 1000hm, men man bor på slätten?? Jag undrar???? Mening??

Jag håller helt och hållet med att en tävling är en fantastisk krydda, en spännande PEAK för att få bekräftelse att kroppen fungerar och svarar bra på en satsning, en satsning med smart hjärna och inte bara tokpannben.

Men är det verkligen så lyckat att bli beroende av kicken att prestera, stressa sig från en extrem satsning till en annan, för MAN GÖR SÅ NÄR MAN TRÄNAR PÅ RIKTIGT?

NU är det dags att komma ut ur garderoben! Hur känns det nu under dessa tider utan att delta i tävlingar? Känner Du Dig stressad??

LUGNA NER DIG!! DET ÄR EN TID FÖR UTVECKLING – GÖR DIN TRÄNING HÅLLBAR! TRÄNA MED MER KNOW HOW! Det är en fantastisk resa – få mer kunskap om din kropp under belastning, känn efter och vila ditt pannben – i alla fall till 80% 🙂